Meer informatie over EGG

Meer informatie over de richtlijnen, deadlines, het online inschrijvingsformulier en vroegere beurzen is terug te vinden op

Sociale betrokkenheid

Grünenthal: Maatschappelijk actief

Als een wereldwijde partner in de gezondheidszorg gespecialiseerd in de behandeling van pijn, ziet Grünenthal zichzelf als een onderdeel van de maatschappij waarin we actief zijn. Zo doneren we pijnstillers aan mensen in rampgebieden en investeert Grünenthal in de ontwikkeling van onze medewerkers. Deze inspanningen zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van onze geschiedenis.

Onze sociale betrokkenheid uit zich op vier gebieden:

Patiënten:

1. In 1998 heeft Grünenthal de ‘Grünenthal Foundation for Palliative Care ‘ opgericht. De stichting heeft als hoofddoel de levenskwaliteit en waardigheid te behouden van mensen met een ongeneeslijke ziekte in de laatste fase van hun leven. Daarnaast moedigt de stichting wetenschap en onderzoek op het vlak van palliatieve zorg aan.

2. Grünenthal doneert al vele jaren medicijnen aan hen die pijnmedicatie nodig hebben, maar anders geen toegang tot onze medicijnen hebben. In samenwerking met ‘action medeor’ zorgen we ervoor dat de richtlijnen voor geneesmiddelendonatie van het World Health Organisation (WHO) worden nageleefd. Op deze wijze draagt Grünenthal bij aan een ‘Good Donation Practice’ (GDDP).

3. Patiëntenorganisaties zijn belangrijk voor de ondersteuning van patiënten. Zij helpen de kwaliteit van leven van mensen met een bepaalde ziekte te verbeteren door bijvoorbeeld lotgenotencontact, belangenbehartiging en informatievoorziening. Hierin willen wij hen graag ondersteunen en doen dat op een open en transparante manier. 

Medisch professionals:

4. Grünenthal initieert, organiseert en/of sponsort een scala aan symposia en (online) bijscholingsactiviteiten om medisch professionals te ondersteunen en hun kennis over pijn te vergroten en daarmee de effectiviteit van pijnbestrijding te verhogen .

5. Innovatie is een van de hoekstenen van Grünenthal. Jonge wetenschappers worden daarom ondersteunt bij de uitvoering van innoverende en exploratieve klinische onderzoeksprojecten over pijn. In samenwerking met de EFIC® is Grünenthal in 2004 gestart met de EFIC Grünenthal Grant.

Medewerkers:

6. Doorgroeimogelijkheden ontwikkelen voor medewerkers door middel van een uitgebreid aanbod aan trainingsprogramma's met als doel: investeren in de toekomst van de werknemer.

Milieu:

7. Grünenthal zet zich actief in voor de constante verbetering van het milieu, waardoor de research en productie van innovatieve substanties het milieu en de mensheid zo min mogelijk belasten. Dit gebeurt door middel van Grünenthal'sCertified Environment Management System, waarbij wordt bespaart op het energie- en waterverbruik en afvalproductie wordt gereduceerd.