Over de Grünenthal Group

Grünenthal Internationaal

De Grünenthal Group is een van de vijf overgebleven op onderzoekgerichte farmaceutisch bedrijven met hoofdvestiging in Duitsland. Het hoofdkantoor, onderzoekscentrum en deel van de medicijnproductie van het familiebedrijf, is gevestigd in Aachen. Ons belangrijkste bedrijfsdoel is het beter begrijpen van de prioriteiten van de patiënt en hun gezondheid. Vanuit de behoefte van patiënten hun pijn te verlichten en bijwerkingen te verminderen, blijft Grünenthal Group investeren in onderzoek en ontwikkeling. Deze investeringen bedroegen in 2016 circa 19% van de omzet.

De onderzoeks- en ontwikkelingsstrategie van Grünenthal is gericht op zorgvuldig geselecteerde therapiegebieden en geavanceerde technologie. We concentreren ons intensief op het ontdekken van nieuwe manieren om pijn beter, doeltreffender en met minder bijwerkingen te behandelen dan bij huidige therapieën het geval is. Daarnaast willen we de kennis die Grünenthal over pijn heeft opgedaan niet alleen verder ontwikkelen, maar ook delen met medisch professionals. Dit kan Grünenthal niet alleen en daarom werken we veel samen met externe deskundigen op het gebied van pijn. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met de European Federation of IASP Chapters (EFIC ), waarmee regelmatig symposia over de impact van pijn in de samenleving worden georganiseerd én het internationale initiatief Change-Pain®is opgericht om de bewustwording bij medisch professionals te vergroten.

De Grünenthal Groep heeft wereldwijd dochterondernemingen in 32 landen, in Europa, Latijns-Amerika en de VS. De producten van Grünenthal worden in meer dan 155 landen verkocht en wereldwijd telt de Grünenthal Groep circa 5500 medewerkers. In 2016 bedroeg de omzet van Grünenthal EUR 1,4 miljard.

Meer informatie op www.grunenthal.com.