Societal Impact of Pain (SIP)

SIP 2017 – Samenwerking van alle betrokken partijen

Het 7e Societal Impact of Pain (SIP) congress te Valletta, Malta, met als thema “Structured co-operation to tackle the societal impact of pain” (June 7th – 9th) heeft geresulteerd in een set aanbevelingen die het mogelijk maken om de maatschappelijke impact van pijn het hoofd te bieden in Europa.

Het congres heeft meer dan 300 deelnemers samengebracht waaronder vertegenwoordigers vanuit de patiëntenverenigingen, research, specialisten op het gebied van pijn, verzekeraars en budgetverantwoordelijke onder het auspiciën van het Maltese voorzitterschap van de Raad van de EU in 2017.

Tijdens het congres zijn veel waardevolle documenten en materialen verzameld die het waard zijn om te delen en ingezet te worden op nationaal en internationaal niveau:

  • 87 video statements van patiënten vertegenwoordiging, medisch specialisten, politici en andere belanghebbende partijen.
  • 75 presentaties van sprekers vanuit de diverse werkgroepen en plenaire sessies.
  • Meer dan 1000 foto’s gesorteerd per onderdeel van het congres
  • Video material van alle sprekers van de plenaire sessies in 6 talen.
  • Een video impressie van het SIP congres is in een ruwe versie gereed en zal worden gepubliceerd op het intranet en op de SIP website.

Alle materialen worden momenteel verzameld en geordend per spreker. Deze zijn terug te vinden in de media database van de SIP website.

Een voorbeeld is de presentatie van Gabriel Baertschi waarin hij de doelstelling van Grunenthal verwoord op het SIP 2017. De presentatie vindt u hier.

De volgende onderwerpen stonden op het programma en hebben aanbevelingen meegekregen opgemaakt tijdens het SIP congres 2017:

  1. Creëer een EU platform met als onderwerp “The Societal Impact of Pain”
  2. Ontwikkel instrumenten die toegang verlenen tot de maatschappelijke impact die pijn met zich meebrengt
  3. Initiëer beleid die de impact van pijn op de werkgelegenheid heeft
  4. Verbeter de educatie in pijn van medische professionals, patienten en het algemeen publiek.
  5. Verhoog de investeringen in onderzoek naar de maatschappelijke impact van pijn

Kijk aub ook naar de video van SIP 2017 (https://www.sip-platform.eu/media/details/sip-2017-gabriel-baertschi-statement),Een indrukwekkende conferentie met veel deskundigen die meer dan 200 organisaties in Europa vertegenwoordigen en actief betrokken zijn bij de doelstellingen van het Social Impact of Pain-platform.

SIP is een internationaal platform voor multi-stakeholders, gecreëerd als een gezamenlijk initiatief van Grünenthal en de European Pain Federation EFIC. Het wetenschappelijke kader van het platform "Sociaal Impact of Pain" (SIP) is onder verantwoordelijkheid van de European Pain Federation EFIC®. Samenwerkingspartners voor SIP 2017 zijn Pain Alliance Europe (PAE) en Actief Citizenship Network (ACN). Het symposium van het SIP 2017 is mede mogelijk gemaakt  door het Malta Health Network en de No Pain Foundation.