Pijn & Pijnbestrijding

Met passie tegen pijn

Grünenthal is een onafhankelijk, wereldwijd opererend, farmaceutisch bedrijf met jarenlange ervaring in de ontwikkeling van vernieuwende pijnstillers. Daarom is het Grünenthals passie om ’s werelds eerste keuze te zijn bij pijnbehandeling; zowel bij patiënten, als bij professionals in de gezondheidszorg, als bij zorgverzekeraars. Grünenthal houdt zich met name bezig met onderzoek naar pijn en het beschikbaar maken van krachtige en betrouwbare geneesmiddelen voor de patiënt. Ons portfolio beslaat een breed scala aan bewezen effectieve producten die toegepast mogen worden voor acute en/of chronische pijn. Maar ook producten die effectief zijn tegen nociceptieve en/of neuropathische pijn (zie hieronder).

Pijn is de meest voorkomende reden om een zorgverlener te raadplegen. De Europese Federatie van IASP® (International Association of the Study of Pain) afdelingen (EFIC®) stelt dat acute pijn redelijkerwijs kan worden beschouwd als een teken van ziekte of verwonding. Chronische en steeds weer terugkerende pijn is echter een specifiek gezondheidsprobleem. Een ziekte op zich. Pijn, en met name chronische pijn, kan een aanzienlijke negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten.

Dit onderdeel geeft u een overzicht over hedendaagse pijnbestrijding. Het omvat de verschillende soorten pijn en de diagnose en behandeling ervan. Professionals uit de gezondheidszorg kunnen meer informatie over de pijnstillers van Grünenthal vinden op de productpagina.