Waar we vandaan komen

Vanuit onze Duitse wortels zijn we gegroeid tot een multinational. Research & Development is het hart van ons bedrijf. Daardoor hebben we een imposant trackrecord qua pijnbehandeling en ultramoderne technologieën. Een blik op onze geschiedenis.

1946 Oprichting

De familie Wirtz richt Chemie Grünenthal GmbH op in Stolberg, Duitsland

1957 Thalidomide

Lancering van Thalidomide; hoewel het in1961 van de markt is gehaald, blijft dit een belangrijke stap in de geschiedenis van ons bedrijf.

1977 Tramal®

Lancering van Tramal® sindsdien één van de meest voorgeschreven centraal werkende pijnstillers ter wereld.

2001 Transtec®

Europese lancering van Transtec® een pijnstiller voor chronische pijn. Dit is een innovatieve transdermale pleister met een polymeer-gebaseerd matrixsysteem.

2003 Zaldiar®

Wereldwijde lancering van Zaldiar® de eerste pijnstiller met paracetamol en een dosis tramadol voor de behandeling van acute pijn.

2007 Versatis®

Europese lancering van Versatis®, een lokaal werkende lidocaïnepleister voor de behandeling van neuropatische pijn na herpes zoster.

2010 Palexia® retard

Europese lancering van Palexia® retard: onze tapentadol medicatie was het eerste innovatieve molecuul in centraal werkende pijnstillers die werd goedgekeurd in 25 jaar.

2014 Arcoxia®

Start met de distributie van Arcoxia® in verschillende Europese landen, een innovatieve therapie voor behandeling van pijn met een ontstekingselement.

Thalidomide

Thalidomide zal altijd een belangrijk onderdeel zijn van de geschiedenis van ons bedrijf.
... www.thalidomide-tragedy.com