Geschiedenis

Onze oorsprong

Vanuit Duitsland zijn we sinds de jaren '60 sterk gegroeid en uitgegroeid tot een wereldwijd opererend bedrijf. Onderzoek en ontwikkeling vormen de kern van ons bedrijf, en dit heeft geleid tot een indrukwekkende geschiedenis op het gebied van pijnbehandeling en geavanceerde technologieën. Een kijkje in ons verleden:

Oprichting

1946 Oprichting

De familie Wirtz richt Chemie Grünenthal GmbH op in Stolberg, Duitsland.
Thalidomide

1957 Thalidomide

Lancering van Thalidomide; hoewel het in 1961 van de markt is gehaald, blijft dit een belangrijke stap in de geschiedenis van ons bedrijf.
Tramal

1977 Tramal®

Lancering van Tramal®; sindsdien één van de meest voorgeschreven centraal werkende pijnstillers ter wereld.
Transtec

2001 Transtec®

Europese lancering van Transtec®; een pijnstiller voor chronische pijn. Dit is een innovatieve transdermale pleister met een polymeer-gebaseerd matrixsysteem.
Zaldiar

2003 Zaldiar®

Wereldwijde lancering van Zaldiar®; de eerste pijnstiller met paracetamol en een dosis tramadol voor de behandeling van acute pijn.
Versatis

2007 Versatis®

Europese lancering van Versatis®, een lokaal werkende lidocaïnepleister voor de behandeling van neuropatische pijn na herpes zoster.
Palexia

2010 Palexia® retard

Europese lancering van Palexia® retard: onze tapentadol medicatie was het eerste innovatieve molecuul in centraal werkende pijnstillers die werd goedgekeurd in 25 jaar.
Arcoxia

2014 Arcoxia®

Start met de distributie van Arcoxia® in verschillende Europese landen, een innovatieve therapie voor behandeling van pijn met een ontstekingselement.
Zomig

2017 Zomig®

Wij sluiten een overeenkomst met AstraZeneca voor de rechten op Zomig® (Zolmitriptan), een behandeling voor de acute verlichting van migraine en clusterhoofdpijn. Hiermee voegen we een belangrijk pijnmedicijn toe aan ons assortiment.
Mature man listening to music while resting after jogging

2018 NexiumTM en VimovoTM

Door de overname van de pijn-gerelateerde merken NexiumTM en VimovoTM versterken we onze leidende positie in pijnbestrijding aanzienlijk.
Senior couple walking on the beach in fall season

2018 QutenzaTM

We zetten onze eerste stappen in de Verenigde Staten door de Amerikaanse rechten voor de QutenzaTM (capsaïcine) 8%-pleister te verwerven.

2020

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) keurt onze aanvullende aanvraag goed voor het Amerikaanse label van QutenzaTM, waardoor het nu gebruikt kan worden voor diabetische perifere neuropathie (DPN) van de voeten bij volwassenen. Dit is een belangrijke mijlpaal en stimuleerde de groei van onze Amerikaanse activiteiten.

2021

Grünenthal viert haar 75-jarig jubileum. We voltooien twee belangrijke overnames:

  • De Europese rechten (behalve Spanje en het Verenigd Koninkrijk) voor het lipidenverlagende medicijn Crestor™
  • Het Zwitserse bedrijf Mestex AG, met een interessant onderzoekslijn voor pijn geassocieerd met knie-artrose

2022 Nebido ®

Met de overname van het merk Nebido® (een testosteronvervangende therapie) verbeteren we onze winstgevendheid verder, zodat we kunnen investeren in onderzoek naar de volgende generatie pijntherapieën.

2023 Grünenthal Meds

Grünenthal lanceert Grünenthal Meds via een samenwerkingsverband met Kyowa Kirin International. Dit is een onafhankelijke organisatie die verantwoordelijk is voor 13 producten in zes therapeutische kerngebieden.

Thalidomide

Thalidomide zal altijd een belangrijk onderdeel zijn van de geschiedenis van ons bedrijf.
... www.thalidomide-tragedy.com